szombat, január 27, 2007

Szerénység és tapintat


okán, felteszem, Bouba Diop tendenciózusan kerül két témát. A történeti hűség kedvéért hoznám őket, pedig semmi közük Adolf Eichmannhoz. Első pillantásra, legalábbis.


Bouba Diopot 4 millió fontért kívánta például leigazolni a Wigan Athletics együttese. (Ez a Papa Bouba Diop, ami nem azt jelenti, hogy a Mama férje és közös gyermekeik apja, hanem hogy nem David Bouba Diop vagy Gábor Bouba Diop, hanem Papa. Ez a neve, papa.) Papa azonban nemet intett a rendre, úgy döntött, vállalja a megmérettetést, nem sérül meg többet idén, szembe pisál a széllel stb.: marad.


A másik blind spot az általam (on the left) kapitányolt angol kriketválogatott, mely elszenvedte kilencedik vereségét is Ausztráliától. Mint ismeretes, az Ashes túrát 5-0-lal buktuk, ilyen talán még sosem volt, pedig az angol kriket néhány éve a világ seggén csücsült. De ilyen nem volt akkor se. Azóta ODI-ket (One Day International az Ashes 5 napos ún Test meccsekből áll) játszunk, Új Zéland is beszállt, namost 3-ból 3-szor vertek el minket (Oppárdon, akkor az összesen 8. De lesz még az 9), kiegészítve egy Új Zélandtól elszenvedett - szó bennszakad, lehelet megszegik, kilencven (90) futásos vereséggel.


Érdekes mód nem követeli az angol publik a fejemet, inkább az edzőjét, Duncan Fletcherét (on the right). A mélypont most következett el, bár, nyugalom, pusztán idői kontingencia van Bouba Dioppal. Mondom, 9 wickettel vertek el minket. Ez már tényleg sok. Esti meccsre számítottak a szervezők, de fel se kellett kapcsolni a villanyt. 110 futás, all out, ausziknak persze 111-1, felejtsük el. Koncentrálunk a jövőre.


Nincsenek megjegyzések: