vasárnap, január 21, 2007

Ejtve


volt már néhány szó korábban az idei angol Celebrity Big Brotherről. A dolgok amodáig fajultak, hogy mindenki meg volt győződve, hogy a képünk látható Jade valóban rasszizmustól fűtve és aztat használva kínozza (to bully) az indiai színész-szépséget, Shilpát. Gordon Brown, Tony utódja épp Indiában van (volt) így mi mást is hangsúlyozna sajtótájékoztatójában, mint hogy a brit, az kérem egy rendes, toleráns nép. A szerdánkénti Prime Minister Questionsön pedig miről is kérdeznék Tonyt, minthogy ez hogyan történhetett meg az országban.


Időközben 30 ezer fölé megy a panaszok száma a műsor ellen, a Channel 4 azonban fenntartja, itt nem egy "faji" kérdés van, hanem egy "osztály és kulturális kérdés". Felteszik a kérdést a Channel 4 szóvivőjének hogy a "faji" kérdés angolra fordítva ugyan mi volna ha nem "kulturális" kérdést. Választ egyelőre nem kaptunk.


A házban minderről persze semmit sem tudnak, de a Nagy Testvér azért interveniál, úgyismint segít Jade-nek rámutatni az ő saját patyolat orcájára. Mikor a nagy Testvér rákérdez privátim, Jade előbb nem veszi a lapot és arról kezd vartyogni, hogy ő sosem volt rasszista és most sem az, ám aztán felfejti a kommunikáció fonalát úgyismint a titkos üzenetet: Jade, nagyon-nagyon nagy szarban vagy. A parfüm-márkád már visszamondta a szerződésedet, azzal kampányolnak a bulvárlapok, hogy takarodjál a házból és médiaszakemberek szerint néked annyi.


Amint kijön a titok-szobából, Shilpához megy és könnyek között bevallja, vétkezett. Nem, dehogy volt rasszista, hiszen ő nem rasszista. Deviszont néhányan érthették úgy, hát igen. Te, Shilpa, te nem, ugye? Nem hát, ugye. Ugye, hát, nem. Na. Ugye. (Könnyek, összeborulás, szeretet. Függöny. ((Persze az elején majdnem megint összevesznek, Shilpának egy ideig nem tűnik fel az irányváltás, hogy ez most nem az a duma ahol leüvöltik a fejét, ahol megmondják neki hogy egy "hazug liba" stb.)))


Késő van már azonban, mert ekkor már kiszavazás-nap van, Jade meg is kapja a szavazatok 80 %-át és hazamegy.


A történetben még az a bájos, Jade úgy 4-5 éve éppen egy Big Brotherben tett szert hírnévre. Volt egy hájas, kiállhatatlan, hamisítatlan bitch, mindenkit kikészített, üvöltött, bömbölt, üvöltött. Főleg üvöltött. Imádta a nép. Most beküldték, mert a műsor egyébként - kiszámíthatóan - mérhetetlenül unalmas. Üvölt, üvölt, bömböl, üvölt. Az első alakítás nyomán 8 millió fontot keresett. A második után, reméljük, el is veszíti mind. Sok szerencsét hozzá.

Nincsenek megjegyzések: