szombat, január 27, 2007

Örökrangadó


Bouba Diop imádja a bombasztikus sajtóhíreket. Piciny lakótelepem piciny hírújságjának címlapján egyből robbant a bomba. Örökrangadó Erzsébeten.

Hogy miért kékkel írtam? Nem fogják kitalálni: mert az MTK fog örökrangadót játszani piciny lakótelepemen. Na persze sajnos nem futballrangadót, mert azt talán blogunk időmilliomos olvasói is tapasztalhatták, hogy Papa, azaz én, elsősorban a labdát rúgom. De a hűség az hűség, no meg hajrá MTK, az vagy nekem, mint testnek a kenyér, s tavaszi zápor, ami fűszere a földnek stb., így megborzongtam, hogy miért fog az MTK örökrangadókat játszani piciny lakótelepemen, főleg jégkorongból, amikor az MTK-nak nincs is hokicsapata.

Olvasom a cikket: "Berobbantunk a jégkorongsportba", mármint mi, erzsébetiek robbantunk be, mert berobbanni úgy lehet, ha veszünk egy klafa klubot, veszünk egy helyes kerületet, s veszünk egy zsír új jégcsarnokot a kerületben hokicsapat nélkül. Az MTK itt mintegy magától értetődően adódik, hiszen van ott rutin fúzióból, a nagy hal benyelte már egyszer Vörös Meteort, méghozzá azt a Vörös Meteort, amelyik korábban maga is nagy hal volt, hiszen benyelte már az Egyetértést. Erzsébeten is van múltja a fúzióknak, Soroksár és Erzsébet örökrangadóinak - lett légyen szó már megint futballról - úgy vetettek véget, no meg az ezzel kötelezően előforduló kocsmai verekedéseknek, hogy létrejött az ESMTK (igaz, rövid időn belül szét is váltak).

Itt persze kevésbé sikamlós a történet, mert csak a jég sikamlós, de ugyebár nincsen rajta csapat. Az MTK is már csak MTK, nincs már mögötte a VM, a hokicsapat a hírek szerint mégis felveszi a Meteor nevet is. Erzsébeti MTK-Meteor. Az erzsébeti jégen már csúsznak Farkasok, totyognak Pingvinek, sivítanak az Erzsébeti Jégmadarak, sőt Szigeti Bikák is vannak, s most majd szánt a Meteor is. Az örökrangadó pedig természetesen a Fradi ellen várható, s ha örök a rangadó, akkor bizotsan itt lesz.

Az erzsébetiek már gyűjtik is a garanciát, hogy a rangadó örök legyen, s ne pedig egy kósza álom. A szervezőmunkát Bálint György, egykori játékos vállalta magára, aki azon túl, hogy a hazai hokisport néhai kiválósága, Bálint Antónia testvére is, s Toncsi már meg is ígérte, hogy arcát adja az egyesüléshez. Az persze továbbra is kérdés, hogy egy hoikcsapatnak minek is kell Bálint Antónia, hacsak nem arra gondoltak a szervezők, hogy a meccs szünetben villanthatna valamit...

Némi bizakodásra adhat okot, hogy sem az MTK honlapja nem tud az örökrangadókról, sem a Toncsié...

(S ha már kattintgatunk, azt is el kell ismernünk, hogy Toncsi honlapja inkább pipec, mint kedvenc klubunké...)

Nincsenek megjegyzések: