kedd, január 23, 2007

Elvek, megint, de nem banalitás


lengi körül Hrant Dink tetemét amint az Agos c. lap szerkesztősége előtt fekszik az uccán, benne 3 golyó.




Örmény-török néhai polgárról, örmény-török kétnyelvű hetilap alapítószerkesztőjéről van szó, már érezhetjük is a probléma velejit. Részletekbe ne menjünk, Dink a poétikus "Törökország inzultálása" törvény alapján 2005-ben hivatalosan (jogilag) elítéltetett, majd nemhivatalos halálos fenyegtéseket kapott. Nyilván már előtte is, ezért hát őt is épp annyira érdekelték a fenyegetéseket, mint a rendőrséget. "Törökország inzultálásáért" (úgymint, örmény genocídium) ugyan hivatalosan nem jár halálbüntetés dehát ez most esetünkben, 3 golyóval, így esett.

Blogunkra azonban nem ezért került. Amikor a francia parlament is beiktatott egy kiváló törvényt, az "örmény genocídium tagadása ellen", Hrant Dink jelezte, nemsokára érkezik franciába és tagadni fog. Blogunkra ezért került. Azt már csak találgathatjuk, mi történt volna, ha odaér és tagad. Felteszem, elítélik. Kár, hogy nem esett meg.

3 megjegyzés:

pb írta...

Egyebkent azert IS kerult. Legalabbis a kep es hang listaba oldalra. Arrol van linked, amikor jelezte, hogy menni fog tagadni?

pb írta...

talaltam aztan: vicces helyrol....
Ez meg itt a temetes az indexen.

frédi flintoff írta...

láttam igen. a cikkekhez rakásához már végképp lusta vaok...