péntek, március 16, 2007

Ünnep a Sirályban

Délután háromnegyed három körül még alig voltak a Sirályban, viszont van egy néhány indexes (később a Sirályban lesz a főhadiszállásuk) meg egyébként is iszonyú sok laptopos emberke van, gyakorlatilag nagyobb az egy főre jutó internetezők aránya, mint egy normál napon a CEU Laptop Area-jában. Sok petőfis installáció, meg egy rahedli lógó bogyó véletlenszerűen 1-től 12-ig számozva. Háromkor elkezdi a dj, de progi még nincs, úgyhogy napozok egy kicsit a Gödörnél (nem tudom, ott milyen program volt, de amikor bementem pisilni, Závada Pál olvasott fel a Kulákprésről/ből.

Mire visszaérek a Sirályba, már többségben vannak a nemnetezők. Elkezdődik Paizs Miklós avagy Sickratman "peformensze", három petőfis szöveget olvas fel (két bénaborzadályosat, meg egyet Varró Dánieltől). Érdekesek, de asszem elég kevesen hangolódnak rá. Aztán ki kajálni a humusz-bárba, pont elcsípjük, amint a vízágyú megy az Andrássyra, visszafele meg már a Kossuth tér irányába húzó szoftos tüntetőkkel megyünk.

Álldiga kicsit a sirály előtt: minden második csoport tesez valami zsidós megjegyzést (dik zsidók, itt csak zsidókat szolgálnak ki, stb.), de a simaszkos (és szemüveges!) nagyon durvák is csak úgy en passant. Boldog mindenki, hogy hogy beépült a köztudatba és mégse történik semmi. Ja, viszont csomóan lecipelik a biciklijüket a pincébe. (Én nem, az enyimé kurva nehéz. Schwinn-Csepel...)

Aztán Zu Sammen-koncert. Közönség lelkesen lelkesedik, Schönberger, Baróthy vidáman nyomják, utóbb kiderül, hogy kicsit zavarta őket, hogy egy Magyar Nemzetes újságíróhölgy minden sort jegyzetelt. Mondjuk az Árpádsávos Kádár János biztos neki is tetszett.

Kicsi lötyi még, aztán éjfélkor hazafele az Andrássyt már takarítják, a rendőrök pakolják el a kordonokat. Vége ennek is.

Nincsenek megjegyzések: