szerda, március 07, 2007

Hogy miért is szeretjük a Liverpoolt?


Miért is?

Mert bolondok. Bolondok, mert támadnak. Az van, hogy a Pool egy bolond csapat, a néző meg ezt szereti. Mert nem tudják, hogy manapság nem divatozik ez a támadó foci, s legyenek a játékosok bármily jók, legyenek a nézők bármily fanatikusak, legyenek az edzők bármily szemüvegesek, hosszú távon jön a katanaccsó.

És a Poolt még azért is szeretjük, mert ez náluk nem egy rövid időszak futballfilozófiája, ez náluk tradíció kérdése, le vagy szarva, józan ész, a Barcelonát is le kell nyomni, még akkor is, ha nem muszáj. És a Poolt azért is szeretjük, mert az ilyen őrült, a trenddel szembevizelő csapatok közül, még ők voltak azok, akik komoly sikereket is elértek. Igaz, bajnokságot a következő tíz évben sem fognak nyerni, de az utóbbi tíz év két legemlékezetesebb európai kupadöntőjét ők játszották, s ami a lényeg: nyerték. Emlékeznek még az Alaves elleni UEFA-döntőre, 2001-ből (5-4), no meg két éve is mi történt, amikor pár percnyi támadó focival egyszerűen legyakták a világválogatott Milant (3-3, tizenegyesekkel győzelem)?

A Pool az elmúlt pár napon két óriásrangadót veszített el odahaza, mégsem követeli senki, hogy az edző távozzék. Ugyanis a Pool ezzel együtt sikeres. Mert ha a nézőtéren ülő vörös ördög azt látja, hogy a pályán lévő vörös ördögök odaszegezik a Manchestert a kapuhoz, vagy ha azt látja, hogy a Barcelona védőiből Kuyt vagy Gerrard bármikor hülyét csinál, akkor a két 0-1-es bukta nem is tűnik olyan nagynak. Persze másfél év után ki lehet kapni egy bajnokin a leendő banoktól úgy, hogy jabbak voltak, a Barcelona meg így is kiesett.

Na, ezért szeretjük a Liverpoolt.

4 megjegyzés:

pb írta...

ja, de a hulye riporter annyira drukkolt nekik, hogy az mar fajt. egyebkent a miln elleni donto 3-3 lett es 11-esekkel nyertek, kreten dudek nagy napja volt (miutan kapott par potyat).

Bouba Diop írta...

ja igen, tényleg, piha, ki is javítom.

Bouba Diop írta...

ezek szerint te forca milán?

pb írta...

az kene meg. az itt szoba jovok kozul liverpool, egyebkent norwich city