vasárnap, március 11, 2007

Az én apám

és most meglepetést okozunk olvasóinknak, mert nem úgy folytatjuk, hogy reggeltől estig lót, fut, robotol/ az én apámnál nincs jobb ember nincs, nincs sehol, hanem eláruljuk, hogy ő egy közepesen érdektelen ember (szemben a többséggel, velünk, kibaszott érdektelenekkel). Ez posztunk szempontjából annyit tesz, hogy egyéb érdemei elismerése mellett ő az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke, s így figyelmet szentel annak, hogy népünk nagy elméi (azon belül is a fizikusok) megfelelő elismerésben részesüljenek. Ha például valamelyes világhírre tesznek szert tudományos eredményeikkel, s ezen felül még a száz éves kort is megérik, akkor legyenek ők köszöntve egy levél erejéig, akár maga a köztársasági elnök által. Így történt, hogy édesapám levelet írt Tisza László "érdekében" (bár itt most tényleg nem világos, hogy egy köszöntő levél az kinek az érdeke is). Alant a válasz, klikkolás=nagyobb méret:


Klikkolásra kevésbé hajlamos olvasóink kedvéért foglaljuk össze a kettő darab fontosságot, ami a levélben található:
1, Létezik a KEH Stratégiai Elemző Főosztálya és ők találták érdemesnek foglalkozni az üggyel.
2, A megfelelő törvénycikk alapján sajnos a születési adatok személyes adatnak nyilvánulnak, s így természetesen a századik születésnap is, amit csak engedéllyel lehet közzétenni. Ezért sajnos (és akkor innentől idéznénk)

Fentiek értelmében a köszöntő levél megírására, csak az érintett, illetve közvetlen hozzátartozója kérésére kerülhet sor.

Köszönöm megértését.
Az idézett mondatban nem az a legviccesebb, hogy az írójának más szabályok élnek a fejében a vesszők elhelyezéséről, mint mondjuk egy kibaszott érdektelennek (pl. nekem).

Nincsenek megjegyzések: