hétfő, március 05, 2007

Gratulálunk a Magyar Nemzetnek is!

Nem lepődtünk meg, hogy a Magyar Nemzetnek egynémely cikkéhez gratulálni lehet. Nem lepődtünk meg, hogy a Magyar Nemzet lesz az egyetlen országos lap, amely cikket közöl az Új élet előző posztunkban megénekelt agyeldobásáról. Azon sem lepődtünk meg, hogy milyen következtéseket von le a dologból. A hogyanon egy kicsit igen. Apró (lófaszt apró) logikai bukfenceket vélünk felfedezni.

Munkától megfáradt olvasóinkat megkíméljük a klikkolástól és összefoglalunk (Lala sajnos nem elérhető): az MN megkérdezi Feldmájer urat (Mazsihisz, elnök). Rendben. Aztán megkérdezi Szabó György urat, akinek az a beceneve, hogy
"XIII. kerületi fideszes képviselő, magyar–izraeli kettős állampolgár". Na ez pl. nincs rendben. A nyúlájf ugyanis a MAGYAR zsihisz lapja, és bár Izrael deklaráltan zsidó állam, de az, hogy valaki izraeli állampolgár, semmiféle jogot nem ad arra, hogy "belülről" bírálja a Mazsihiszt. Tessék szépen kiírni, hogy fideszes képviselő, vallásos zsidó (ezt egy borzasztó című Szombat-interjúból lehet tudni).

Aztán Szabó úr és az MN közösen kifejti, hogy áthallásos ám itten és most, mert volt ez a pénteki Times-interjú, és az meg nem lehet, hogy a zsidóságot kisajátítsák. Egyrészt nem vagyunk teljesen meggyőződve arról, hogy a félelemkeltés kinek jó - bár ha a MN újságírói lennénk, akkor nyilván szemernyikétségünk se volna. Másrészt arra azért felhívnánk a figyelmet, hogy az Új élet ezen remekbeszabású száma március elsejei keltezésű (Times: szintén), és a lapzárta gondolom picit hamarabb lehetett. És azt is el bírjuk képzelni, amikor csörög a (nyilván piros) telefon a szerkesztőségben/elnőkségben: figyeljetek, van ez az ultrabéna, faszseolvassa (oké, van egy hülye blogger, akinek megutatják) lapotok, meg kéne benne támogatni a főnököt, akitől a Times majd meg fogja kérdezni.

Őszintén szólva mi jobbat tudunk. Sőt, mi az igazságot tudjuk! Az úgy volt, hogy a Mazsihisztől leszóltak a MeH-be: figyelj, Flétó, van ez az ultrabéna, faszseolvassa lapunk, meg kéne támogatnotok egy Times-interjúval, aminek kapcsán az MN majd jól telekürtöl minket.

Azt hiszem bizonyítéknak elég annyi, hogy a Times-interjúban is olvasható, hogy kik markolásszák a "magyar" "mineln" "tökeit".

2 megjegyzés:

Bouba Diop írta...

S ha eleddig nem tettük volna, gratulálunk Flétónak is...

Bouba Diop írta...

http://www.origo.hu/itthon/20070305azsinagogatol.html