szombat, március 03, 2007

Lala megint összefog

A hét médiagondolkodnivalóját Lala számára megint az index adta. Az történt, hogy egy Speak nevű magyar rapper/masszőr csinált két éve egy megabrutálszar dalt, amit tavaly novemberben feltettek a youtube-ra, azóta meg 250 ezren töltötték le. Az index meg jól rákészülve hozta a sztorit, sietniük nem kellett, konkurencia netbulvárban magyarul nincs. Ugyanis csináltak plusszban egy angol nyelvű rajongói oldalt, meg egy velvet-cikket is. Plussz, a Quart-on is jelent meg valami köthető. Lala kettő dolgon gondolkodott: vajon az angol cucc annak kóstolgatása, hogy az index megjelenjen angolul is - na ennek nem jutott a végére. Másrészt, hogy a Quart-tal mi a szar van. Elvileg az impresszumban semmi közös, a Quart nem linkel vissza, akkor mi van. Haveri segítség? De az imént a kultrovatba tekintve már olyanlinket látott Lala, mint a Tékozló Homáré. Szóval ez megoldódott.

Amúgy Lala hete a Lehel piac körül forgott. Egy sép napon úgy döntött, hogy belángosozik kedvenc erdélyi nénieinél az emeleten. Remélte, hogy visszajöttek a szabadságról, mert pár hónapja (az utolsó próbálkozásnál) ez volt a falatozás akadálya. Sajnos most eladásra van hirdetve a büfé. Lalának így a lenti lángososhoz kellett mennie, de amit ott tapasztalt, az maga volt a kartellgyanú. Az egyik erdélyi néni árulta portékáját ráadásul a lángos potom 20 százalékos áremelésen esett át (és még a fenti büfé bérleti díját se kell fizetniük). Hujujujuj.

Aztán francia sajtot is vásárolt Lala. Ez fontos dolog az ő életében, főleg, hogy olcsón tegye, amire a Lehel piac általában alkalmas hely, de most nem annyira, ezért Lalában felmerült az ötlet, hogy szinkronba hozza bevásárlásait édesapja Bosnyák piaci beszerzőkörútjaival (ahol szintén olcsó a francia sajt - általában), és mobilon fogják megbeszélni, hogy hol jutányosabb az ajánlat. Ehhez persze rá kéne vennie Lalának édesapját a mobiltelefon használatára. (Lala édesapjának egyébként remek inflációs elméletei vannak a francia sajtok - különösen a brie-k - magyar piaci árával kapcsolatban, de ezeket most nem ismertetjük.)

Aztán Lalának végülis mégiscsak az erdélyiek hozták meg a hét piros pontját. Történt ugyanis, hogy a nemzeti politika határokon való átívelését már rég irigyelte Lala a franciáktól (ahol Sarko Londonban kezdte kampányát) vagy a lengyelektől. És most megkapta: a Nyugati téri aluljáróban Tőkés László román EU-parlamenti képviselőségéhez gyűjtött valaki

Köcsögkalapot viselt, sárga kalucsnit és frakkot. Csokornyakkendővel. És ez a csokornyakkendős
raccsolt is. Ráadásul. Sőt, hazudozott! Raccsolva hazudozott.
valamit. Lalának repesett a szíve.

Nincsenek megjegyzések: