csütörtök, szeptember 27, 2007

Szuka


Igen, a kép mobillal lett lőve, nem látszik rajta semmi, de nem hordok magamnál fényképezőgépet. Szóval emlékeim szerint, ez a sátor tegnap még nem volt a Szabadság téren, ma viszont már igen (ez utóbbi, ahogy a kép mutatja, biztos). Ami egyáltalán nem látszik, az a felirat a sátor tetején, kb annyi, hogy a genyó szovjetek nem tartották be a hősi emlékműre kapott építési engedélyt. Nyilván nagyon rafináltnak gondolták magukat a a sátorverők, a szöveget meg áthallásosnak, azaz hogy akkor ők se kérnek semmit senem.

Ez úton hívnám fel szíves figyelmüket a még ennél is viccesebb és igen-nagyon rafinált valóság cselszövevényére: tegnap este köszöntött be Szukot, a zsidó sátoros ünnep, amikor is a zsidók teljesítik (többek közt) a sátorépítés micváját. Ehhez, és ezzel együtt a világ legügyesebben megszervezett önlezsidózásához is szeretnénk őszintén gratulálni.

Amúgy a legjobb szuka a Maromtetőn található, a Klauzál tér 2-ben, illetve rajta a tetején. Csak tessenek, tessenek!

Update: aztán mondták, hogy a Szabadság téri jurta már pár hete ott van. Úgy látszik csak a megfelelő időben vagyok érzékeny a sátrakra.

Nincsenek megjegyzések: