szerda, szeptember 19, 2007

Alexa és a gyerekek


Berlin új bevásárlóközpontjában gondoltak a vásárolni szerető szülőkre is. Svájci licenc alapján nyílt meg Kindercity a pláza legfelső szintjén. A licenc svájci, persze az ötlet egyik fele amerikai: töltsd el az egész napodat a plázában. Vidd oda az életedet, tedd le valahol azt, ami akadályoz abban, hogy nyugodtan élvezd, amint a fogyasztói társdalom kenegeti a hájad, költs el minél több pénzt. Tedd le a gyereket a megőrzőben, mi vigyázunk rá.

Ám az ötlet másik fele viszonylag újnak számít. Kiderült ugyanis, hogy nem mindegyik gyerek szeret a megőrzőben játszani, ezért a gyerekek világát is át kellett alakítani. Az újabb pedagógiai szellemnek megfelelően rengeteg interaktív játékot találtak ki nekik. Mindent megfoghatnak, mindent kipróbálhatnak, csinálhatnak csokiból szobrokat, süthetnek sütit, szerelehetnek autót, forgathatnak filmet igazi kamerával, beülhetnek a gyerekmoziba, szaladgálhatnak, rosszalkodhatnak. Megismerkednek így a felnőttek életével, kipróbálhatják mindazt, amit otthon anyu nem enged kipróbálni, izgalmas játékokat játszhatnak, olyat, amilyenről nem is álmodtak volna. Ez tök jó.

És naná, hogy ez is pénzbe kerül. Immár nemcsak anyu és apu költi a pénzt a plázában, hanem a gyerekek is. Bár amíg nem a saját pénzüket költik, nem biztos, hogy valóban a felnőttek életével ismerkedtek meg Kindercity varázsos világában.

Update!
Elnézést mindenkitől, de elfelejtettem mondani, hogy Kindercity programjain természetesen infantilis felnőttek is résztvehetnek. Csak nekik egy picit többet kell fizetniük.

Nincsenek megjegyzések: