hétfő, szeptember 17, 2007

Media Markt az Alexában


Tegnapi lírai és prózai bejegyzéseimre egy bevásárlóközpont, az Alexanderpaltzra épített Alexa bevásárlóközpont árnyéka vetül. A líra az líra, a próza meg próza.

Namármost az Alexában van az a bizonyos Media Markt, amit már egyszer megostromolt a nép, s még ma is ostromolja. Bouba Diop is bevette, mivel hajának szárításához hajszárítóra volt szüksége. Hogy mi vonzza még ma is a tömeget ebbe a boltba, megfejthetetlen. Hiszen Berlinben még tizenöt másik Media Markt várja a kedves látogatókat. Namármost a nyitás éjszakáján akció volt, s a nép azért ostromolt, lopott, tört és zúzott, majd lett kizárva. Talán a 99 ojrós sörcsap...

Mindenesetre ez a Media Markt nagyobb, mint amiben én valaha jártam. Négy szinten nyüzsögnek az emberek, a legtöbben nem hajszárítót vesznek, bár megjegyzem, hogy a legolcsóbb hjaszárítóból már nem volt egy darab sem, csak a mintapéldány. A szintek között mozgólépcsők járnak fel s le, a falon mindenhol plazmatévék nyomják a műsort.

S hogy a Media Markt egy igazi multi, mi sem bizonyítja jobban, hogy a "Hülye azért nem vagyok!" magyarországi reklámkampányával párhuzamosan itt hasonló a jelszó: "Saubillig und noch viel mehr", vagyis "Disznóolcsó és még sokkal több!"

Röf-röf, Rowenta hajszárító, 11 Euro.


Frissítés! A háttérben szól a Jazz Radio Berlin, s mit hallok? Media Markt-reklámot. "Mert hülye azért nem vagyok!" Azt a disznólábját neki...

Nincsenek megjegyzések: