péntek, szeptember 14, 2007

Kit érdekel a mandarin?

Szóval ugye az már Balzac apónál is megvolt (hopp, még egy regény), hogy akkor most mit csináljunk ha egy a világ másik végében élő mandarin élete árán a mienk nagyon tuti lehet. De mi van akkor, ha nem a világ másik végén van, hanem a szomszédban? Hát nagyon nagy nyomasztás, az van. Meg egy igen jó film is van.

Vannak olyan könyvek, filmek, ahol az olvasó/néző pontosan tudja, hogy mi lesz, és mégis izgul, nem is érti miért, de iszonyú rossz, hogy mégis úgy lesz, ahogy csakis lehet. És nem mozdul, és nézi. Ma délután a Művészben konkrétan 4 nyugdíjas néni és egy nyugdíjas bácsi ült dermedten, remélem hétvégén lesznek majd többen is (vigyázat! az imdb-n nagyon béna plot summary van).

Nagyon sokszor láttam más filmek előtt a trailert, ami nem volt túl meggyőző, végül Miki Manojlovic miatt mentem el (persze a nevéről fogalmam se volt, de valamre azért csak jó az imdb), akit eddig csupa kretén szerepben láttam (Rane, Balkán Kabaré) itt viszont (epizódszerepnyi) főgonosz. A főszereplők is nagyon jók és itt még abban a szerencsében is részünk lehet, hogy a rendező/operatőr nem a béna kameramozgással próbálja érzékeltetni, hogy valaki szétcsúszik - szemben pl. a tegnap megtekintett Zuhanórepüléssel, ami ennek ellenére nem olyan rossz.

Szóval tök jó az idő, vagy kirándulni tessenek vagy moziba a remélhetőleg nem megtörténő randalír elől. Rohadt sok rendőrt láttam ma és nemcsak Sarko miatt, meg pl. a TV-székházat is körbe-Police-szalagozták.

Nincsenek megjegyzések: