péntek, április 27, 2007

A francia farok két kutyát csóvál

Az ember mindig azt gondolja, hogy az ő országában a leghülyébbek és egyéb legek a politikusok. (Mondjuk az izraelieknek bizonyos legekre jó alapjuk van.) A mai napon ez az önsajnálási metód kapott néhány balcsapottat. Egyrészt Bede Márton írt az indexen a spanyol árkok mélyüléséről Gernika 70-edik évfordulója kapcsán, másrészt meg ott vannak a franciák.

Tegnap már hüledeztem egy sort azon, hogy a versenyből kiesett Bayrou vitát ajánlott Royalnak és Sarkozynek is. És főleg, hogy Royal elfogadta. Ez ugye azért baromság, mert Royalnak pont Bayrou szavazóira van szüksége, tehát ha a vitán nem értenek mindenben egyet, akkor az csak megvilágosítja a szavazót, hogy mi a különbség, miért nem szavazott az első fordulóban a szocira, s így miért nem fog megint. Ehhez képest az a gesztus, hogy Royal szóba áll a már kiesett jelölttel is, kevésnek tűnik. Szóval azt gondoltam, hogy Royal jól elszúrta, mert csak Bayrou pozícióit erősíti, aki nyilván majd a szocik kárára fog erősödni a parlamenti választásokon.

Erre ma jött Sarko, a dagadó magyar büszkeség, és megpróbálta elintézni, hogy mégse legyen vita. Tuti, hogy Semjén vagy Mikola súgott neki!

Nincsenek megjegyzések: