vasárnap, július 27, 2008

Tragédia előtt

A hír: Köteles Lászlóra, a DVTK kapusára szemet vetett az angol másodosztályban szereplő Norwich City együttese, és már csak a holnapi orvosi vizsgálat van hátra, mielőtt aláírnák a szerződést.



Szögezzük le gyorsan: én az összes magyar klubnak és labdarúgónak nagyon drukkolok. Az Angliába szerződőknek duplán. Mindegy hogy azért, hogy végre leülhessen a harmadosztály cserepadjára, hogy elkerülje a kiesést a másodosztályból, neaggyisten bennmaradjon a Premier League-ben. Kicsit zavar azonban, hogy eme drukkolásomban osztozik az összes magyar sportriporter és fociszurkoló. Nem vagyok irigy (általában nincs is mire, nem szoktak összejönni a fent említett dolgok), csak béna, hogy ilyenkor a magyar játékossal felálló csapat mindig sokkal jobb lesz, csak a balszerencse az, ami közbeszól, áthagyományozódik a turáni átok mintegy (mondjuk így ez még nem volt kimondva, de bármi eljöhet még). Az objektivitás ilyenkor már baszhassa nagyon.



No most. Kedves és figyelmes olvasóink tudhatják, hogy Frédi blogger a QPR csapatát találta meg magának mezszín, játszani nemtudás és a mellékhelyiség büdössége alapján. Aztán pechjére odaszerződött egy magyar, és meglepő módon nem is ez tett be aztán (persze hogy nem, mert Buzsáky nem igazán játszott korábban idehaza, nem volt itthoni ultra-tábor, amelynek tagjai nyomathatták volna, hogy ő ám ottan az egyedüli, aki egy egyeneset a labdába bír rúgni), hanem hogy tulajváltás okán jövőre már 35 font lesz a jegy ára, és ez már egy olyan lelkes rajongónak is sok, aki egyébként képes lemenni Kaposvárra és kifizetni 2-szer 1300 forintot, hogy kedvenc MTK-ja alázását láthassa.



Ezzel szemben én már több, mint 20 éve drukkolok a Norwich-nak T. Dezső grafomán jóvoltából. Mert ugye Lapos medve az edző és "Kanárik, Kanárik! A Nottingham nem számít! A Nottingham nincs már itt!" És akkor most fél Miskolc Norwich-drukker lesz. Meg ahonnan Köteles a DVTK-ba igazolt. (És természetesen Miskolc is csudajó hely, imádom, ahogy feltűnnek a lakótelepek, mindig elérzékenyülök.) Semmi gond, csak már előre rossz olvasni a fórumhozzászólásokat, látni, hogy az nb1.hu-n pirossal lesz szedve a csapat neve, hogy hé!, idedrukkoljatok, itt mifiunkborja játszik.



Kedves Köteles László!



Igazolj majd át máshova! Lécciléccilécci!

1 megjegyzés:

frédi flintoff írta...

megjegyezném, hogy ez a kaposvári dolog így tényleg elmebetegnek hangzik, de azt nem tetted hozzá, hogy a meccs felén keresztül szakadt az eső. így meg már, ugye...