vasárnap, július 06, 2008

A második világháború nem ért véget...

...Sajnos nem ért véget, a szelleme itt jár köztünk, s hol egy jegyirodát, hol egy szaunát gyújt fel, elég gyomorszorító, nincs is kedvem ironizálni rajta.

Természetesen a második világháború nem ért véget az Easy-Listening szférájában sem, de a derék előadóművészek hozzájuk méltón, igazán kulturáltan intézik ügyeiket.

Következzék egy nemes hang-versengés a kilencvenes évek közepéről!

A Szövetséges hatalmakat a felvétel idején 77 éves Vera Lynn képviseli (bevezeti Walter Croncite)!



A Harmadik Birodalom oldaláról halljuk az akkor 93 éves Johannes Heesterst!



Szerencsére egyébként mindketten élnek még, a 91 éves Vera fellépéseiről nemigen hallok, a 104 esztendős Johannes viszont pár hete adott koncertet Weimarban:



UPDATE! PB bloggernek hála most már lehet szavazni is! :)

2 megjegyzés:

frédi flintoff írta...

meg is mondom hogy miért. mert eleinte azt hittem hogy rappel. és aztán kiderül, hogy nem pusztán csak hangja vcan (amivel ugye pavarotti is küzködött az utolsó évizedében, pedig hol voltr ő 93tól!), de egy pacsirta bujt meg a torokában.

Leo írta...

Leo blogger hivatalos nyilatkozata.

Az elmúlt órákban nemtelen támadások értek és sötét gyanúsítgatások kaptak szárnyra, miszerint részrehajló vagyok Johannes Heesters-szel szemben, a szavazás pedig manipulált, mert Heesters két videóval szerepel, míg Vera Lynn csak eggyel.
Nyilvánvaló, hogy ez egy, a családomat, egzisztenciámat és emberi lényegemet érintő, előre megfontolt, nagyszabású lejárató kampány része.
Viszont kétségtelenül igaz.
Johannes az egyik legkiválóbb szórakoztató művésze a huszadik század közepének, a Besame mucho-t például ő énekli kerek e világon a legjobban. Pedig azt énekelte ám mindenki, egyébként inkább hölgyek, Karády és Záray Márta is a hazai pályáról. (És hölgy is írta, a mexikói Consuelo Velázquez, mindössze 16 évesen, 1940-ben.)
Viszont hogy Vera Lynn pozícióit is erősítsem (egyrészt Walter Croncite, Walter Croncite!), megjegyzem, hogy 1977-ben kiadott egy nagyszerű albumot, a Vera Lynn in Nashville-t, s arról a Near You az egyik kedvenc érzelmes country dalom! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
A We will meet again pedig - ami a videóbejátszás vége felé hallható - a második világháborút túlélt nemzedék egyik himnusza!
De az ám!
Éljenek a pacsirták! :)


Leo Blogger sk.