vasárnap, április 06, 2008

Henrik, te furcsa állat! (na jó ,szerzet)




A cím után persze béna azzal indítani, hogy melyik őrült celeb adja magának azt a nicket, hogy lízingkutya, de engem mindenesetre megtévesztett másfélszer. Azzal kezdődött, hogy az index címlapjáról a bayerzsolt hívószóra egy blogra kattintottam, és értetlenül álltam a helyzet előtt, hogy a velvet egy blogján valaki lenácizza a hívószót annak épp aktuális ámokfutása miatt. Mi van, ezek tönkrebasszák a célközönségüket? Amúgy maga a bejegyzés nem volt igazán érdekes (aztán persze nagy buli lett belőle, mint tudjuk - mármint hívószavunk ámokfutásából), kicsit furcsálltam már akkor is azt, hogy miért ezzel lépett volna át egy határt Zsolti, írt ő már ilyet korábban is.

De hagyjuk a Fidesz-alapítót, nem ő a témánk. Ma megint index-címlap, másik hívoszó, Bencsik András (egy önsorsrontó fasz vagyok, igen), katt. Basszus velvetéknek tényleg elment minden eszük! És akkor bevillant! Vannak az embernek védekező mechanizmusai, az egyik ilyen, hogy nagy látogatottságú weboldalak alját-tetejét-szélét még a periférikus látásából is kitörli. illetve próbálna, de most másfeledjére azért szembeszökött. Az van a szöveg fölött, hogy Tanár úr a díványon, meg Havas legirritálóbb arca.

Rémlett, hogy valahol láttam volna, hogy van valami Havassal a velveten, de hát azt annyira azért nem nézem. Most viszont elkezdett érdekelni a dolog. Hogy is van ez és mióta? Hát úgy van, hogy gondolom kábé azóta, amióta nincs nagy tévé képernyőjén (ennek dátumára nem emlékszem, de a blog tavaly noveberben indult). Az igazi vicc persze az, hogy a comment.com-on persze sokat basztatják/basztatták Henrik urat, amiért ő többször látványosan be is rágott, de most már neki is korpásodik a haja.

Viszont (és amiért jó pont a szemüvegevőnek): Henrik megszerette a blogolást. Eredetileg Konyovics Stella készített naponta/másodnaponta rövid interjúkat vele (ha egy kicsit is jobbfej lenne az úr, akkor megelőlegezném neki, hogy álnéven öninterjúkat csinált, de hát ezt azért nem nézem ki belőle), amik még nagyon bulváros témájúak: Kelemen Anna orrba-szájba (bocsánat), de az utolsó egy hónapban Henrik maga vette át a szót és pályát váltott vagy tévesztett. (Amúgy a kék sávban még az van, hogy velvet - blogok - konyovicsstella.) Több lett a politikával illetve politikai újságírással foglalkozó cikk. És a vicc az, hogy egész érdekesek. Havas persze most is általában magával van elfoglalva: ő ez is volt, az is volt, ha ő nem, akkor az apja, ezt ismerjük. De nincs hozzá az az elviselhetetlen tahó magatrtás, ami élőben süt belőle, és így egész élvezhető. Kommentje még kevés van (pl. a bayerzsoltis két post is csak 18-at illetve 25-öt kapott), gondolom az eredeti velvetes környezet nem irkál össze-vissza, az új hülyék meg még nem szoktak oda. Kiváncsian várjuk a magyar net pozicionálózsenijeit, hogy mit csinálnak a Tanár Úrból: bulvármegmondóembert vagy mehet vissza a puncik és cicik világába.

Nincsenek megjegyzések: