szombat, április 05, 2008

Akkor felejtsük el Menzelt!



Elkezdődött a Titanic, és máris, máris.

A cseh animációs Egy éjszaka egy városban állítólag 6 évig készült, de megérte. Iszonyatosan nagyon jó bábok és elég jó sztorik. Három történet azok is több részből. Az elsőben egy lépcsőház és lakóinak egy éjszakája, igazi jajmostanábanmindenkidilis. Van tinilányoknak táncoló furcsabácsi, magának rovarcirkuszt játszó másik furcsabácsi, panelstüszivadász (illetve ugyanaz csak csehben), szerelmes kutykremátor és a végén bónusznak egy drogos.

A második epizód inkább egy aranyos és vicces mese, melyben elmesélik egy fa meg egy hal barátságának egy évét és amelyben olyan poénok vannak, amiket nemcsak a spoilerezés ellenségeiként nem írunk le, hanem, mert leírva tényleg nem viccesek. Mindenesetre ez a legkevésbé jó rész.

Az utolsó a címadó darab, ebből van összevágva a fenti trailer is. Egy tér körül zajló események laza láncolata: rossz zenész, aki kap egy fület (na de kiét?, ezt lelőttük), Kávéházi Konrád, akinek megidéződik (és ezért a cím is, az Őfelsége pincére voltam labdába se rúg a két háború közti Kavárnák hangulatfestésében, legalábbis ahogy én képzelem), végül két részeg munkásparaszt, akik jól kihasználják a palack szellemét.

8-án adják még a Toldiban.

Nincsenek megjegyzések: