szombat, április 19, 2008

Ebbsfleet going to Wem-ber-ley!!!


Csak lustaság az oka, hogy eleddig a vanidőnkön még nem lett megénekelvel az Ebbsfleet United története. Legalábbis a közelmúlt eseményei.


Történt, hogy egy igazi angol őrült beindította a MyFotballclub című oldalt. Az volt az ötlet, hogy ötvenezer hasonszőrű őrült befizet fejenként 35 fontot, a befolyt pénzből megvesznek egy csapatot, amit onnantól ők irányítanak. Játékosvásárlás, a csapat összeállítása, a klubmagazin címlapja, stb. MINDENT, ami logisztikailag lehetséges, internetes szavazások sorával.


Mondani sem kell, az ötletnek akadtak távoli csodálói. Hogy a csapat a szurkolók kezében legyen, az a modern angol futball egyik dédelgetett ideálja. Viszonylag ritkán történik meg és viszonylag ellene mozog a trend. Szép, szép tehát, s romantikus.


Akadtak azonban tamáskodók is, amikor ezév januárjában a MyFootballclub invesztorai megvették az ötödosztályú Ebbsfleet Unitedet. Egészen konkrétan helyi szurkolók, akik nem nézték jó szemmel az eseményeket, megemlítvén, hogy egy perverz és infantilis menedzserjáték áldozatává váltak. Az Ebbsfleet eredeti rajongóit nem győzte meg a romantika, ők úgy látták, csapatuk - melyet könnyükkel, verejtékükkel stb. - távoli bolondosok playthingje lett.


Ahogy ez történni szokott, a nézeteltérések a pályán tisztázódtak, amennyiben a takeover híveinek immár rendelkezésére áll az angol futball retorikai aduásza: Ebbsfleet is going to Wem-ber-ley!


Március 15-én a Flotta 4-2-re hazavágta a(z azóta a negyedosztályba feljutó) Aldershot Town csapatát (egy másik blogbejegyzés elvi témája), bejutván ezzel a 2007/2008-as FA Trophy (a, khm, figyelem, 5-8. osztályú csapatok számára kiírt kupa) döntőjébe. First time ever, mondanunk sem kell. A Torquay elleni derbire május 10-én kerül sor. Vigyázó szemünket rájuk vetjük.


(Közben híreket kapunk, hogy a MyFootballclub tagjai zsörtölődnek. Állítólag a mester nem egy internetes szavazás eredményét szeretné böngészni a döntő szünetében.)

Nincsenek megjegyzések: