szerda, április 02, 2008

Alkalmazott tudomány

Csak röviden: tegnap nagy nap volt, két történéssel.

1. Egy szemináriumon megtudtam, hogy úgy terveznek "valakik" algoritmust egy ütemezési feladatra (van valahány megrendelés, ami többfajta munkával jár, hogyan kell a különféle feladatrészeket csoportosítani, hogy az összkésedelem a lehető legkevesebb legyen), hogy a buta megrendelő semmiképp ne tudjon kevés változtatással jobb eredményt elérni (persze sokkal esetleg lehetne).

2. Befellegzett lassan három hónapi pluszjövedelmemnek: kitiltottak minket a Stex kaszinójából. Illetve hivatalosan csak akkor vehetjük igénybe a keddi és a pénteki akciót, ha más napokon (amikor nincs kedvezmény) is járunk. A vicc az egészben az, hogy összességében még így is pozitív lenne a várható érték, de (a) francnak van kedve minden nap lejárni, (b) valőszínűleg előállnának egy újabb indokkal, hogy nekünk mért nem jár az akció.

Csak a büszkeségem kedvéért: mindezt az váltotta ki, hogy pénteken akkor épp tíz fős csapatunk fejenként 26ezer pénzt hozott el a bűnbarlangból. Kispálya, na.

3 megjegyzés:

Renszarv írta...

Mi ez az akció, ami nyereségessé teszi a kaszinóba járást? :)

Névtelen írta...

csak nem a klasszikus piros-feketézésről van szó?

pb írta...

nem, a piros-feketezes 8ha ugyanarra gondolunk) az osszejatszas, csunya dolog... itt az (volt) az akcio, hogy kedden 3000 huf penteken 5000 huffal jatszva, amikor eloszor elveszted a penzed, azt visszaadjak, de utana barmit nyersz, abbol levonnak 3000/5000 forintot. ha megint vesztesz akor viszont nem kell meg gyszer befizetned a penzt, ez penteken megfelelo strategiaval 4500 huf koruli nyeeseget jelentett varhato ertekben. es mivl a gepek szabalyosra vannk beallitva, igy a gyakorlatban is. a tulajnak ez sajna penzebe kerult, illetve nekunk jo volt, de o egy ido utan megunta.