hétfő, szeptember 01, 2008

"Has the world gone mad?"


- kiáltja világgá felháborodását az Index fórumán a futball egyszersmind a Manchester United sorsát mélyen szívén viselő, milton keynes (az bizony, Milton Keynes Dons! archívumban visszalapozni!) nicknevű kommentelő. Ó kárhozat! Mi is történt, mi hamleti fölhördülést váltott ki?


Dimitar Berbatov, a példás életű és hozzáállású bolgár bombázó a ManUtd helyett a helyi riváli Man City csapatát erősíti a jövőben. "Record bid", ahogy halljuk, harminc millió font fölött. Hasonló példátlanságot legutóbb akkor tapasztalhattunk, amikor a Blackburn valamikori ausztrál szélsőhátvédje (nevefeledve) a Liverpool helyett het 60 ezer fontért a West Ham Utd csapatát válaszotta.


Bizony, a foutball világát valahogy elkezdte a pénz uralni. A Manchesterbe, Chelseabe, Liverpoolba eleddig a hagyomány szépsége okán igazoltak játékosok. Pénz alig kaptak/kapnak, pályafutásuk befejeztével kocsmárosok, taxisok vagy utcaseprők lettek. Hiába a milliomos klubok, a West Ham, a ManCity vagy épp a magyar bajnok MTK, hiába bizony, a szív a lélek hozta meg a játékosok döntéseit.


Most meg, ugye. Kizökkent a világ, a pénz az úr. A kiscsapatok túlfizetik a BRC-t (=Big Red Club: a Chelsea természetesen tiszteletbeli tag), a pénz üti a hagyományt, a klubhűséget, a játék szeretetét.


Mit tegyünk? Ajánlataim: klubunkat vegye meg hobbiból egy orosz iparmágnás. Vagy egy amerikai. Vagy kettő.

8 megjegyzés:

pb írta...

es a city ugye pont ezzel robbantott most: a thai korrupt bacsi se volt semmi, de az ujdonsult arabus tulajoknal hatr a csillagos eg. egyebkent ilyen jajongo nyilatkozatokbol asszem a tottenham-tulajok voltak a csucs, mert az hagyjan ha egy drukker elvakult-hulyult, de egy tulajnal mar durvabb. sebaj, az en kedvenc forumomon, nb1.hu azonnal le is zsidoztak oket, amiben csak a tuloldal volt a vicc, merthogy epp azon busongtak, hogy az MU milyen genyo modon fogja toluk elorozni dimitart (hja, azok a szep idok, amikor meg a MU), a BRC tulaja pedig elegge hitsorsos, csak nem veri annyira nagydobra (vagy legalabbis az nb1.hu-s fiukhoz nem jut el).

pb írta...

hat egyelore nem ugy van az. viszont ezt irja most a BBC:

0005: TRANSFER CONFIRMED AND MY GOD IT'S A CRACKER
Robinho, the 24-year-old Brazilian, has left Real Madrid and signed for Manchester City. That is officially the biggest deadline day deal in history. Probably.

hivatalosan mar becsuktak a fortocskat, de ahirek meg johetnek, en meg csak frissitgetek munka helyett

pb írta...

nü, lófasz volt az egész:

0034: ENORMOUS BREAKING TRANSFER NEWS
The Spurs website says they have agreed to sell Dimitar Berbatov to Manchester United for £30.75m, with Fraizer Campbell going to Spurs on a season-long loan. Did you get all that?

Névtelen írta...

ez szep, csak ki fogja akkor a golokat loni??

frédi flintoff írta...

II. Roman király fogja a gólokat rugdosni! AHogy első Szerhij király is egykoron rugdosta már!

A Berbatov-sztori lényegéből így sem vesztett :) cseréljük ki a ManUtd-t Cselzire és Berbatovot Robinhóra. Sajnos ilyen jó képet Robinhóról nem lehet találni, úgyhogy azon ne is változtassunk.

frédi flintoff írta...

jaj, még valami: korrupt a Thaksin vagy nem, le van szarva: az Amnesty "extrajudicial killing"-gel gyanusítja az általa vezetett Thai kormányt, ez volt az igazán szaftos.

Névtelen írta...

ii. roman kiraly, my ass.
persze miert is vagyok ennyire negativ? majd meglassuk

frédi flintoff írta...

pesszimizmusodat azért darren bent jelenléte sem feltétlenül oszlatná, lássuk be :)