szerda, június 11, 2008

A nap szava

A kollegáknak hajlamuk van a sport úgyismint a futball kevésbé esszenciális aspektusain időzni, említtessék hát itt meg a noble savage, avagy a félkegyelmű, avagy korunk knézyjeneje, Egri Viktor.

Kinek is a Holland-Olasz pompához való hozzájárulásást egy cimborám akképpen nyugtázta, hogy "dehát ő olasz drukker". Vagyúgy. Akkorhát...

Miről is beszélünk. Történik, hogy Van Nistelrooy góljánál a vak is látja, hogy a csatár lesen áll. Majd a vak is észreveszi, hogy hopplá, pályán kívül fekszik/kel egy olasz. A vak és a világtalan (de nem a félkegyelmű) levonja a következtetést, hogy 1. a partjelző vak és elnézett egy 3 méteres lest, 2. a partjelző valami oknál fogva beszámítja a fekvő/kelő olaszt.

A vak ennél nem jut tovább mert nem ismeri a szabályt, így pl azt sem tudja, hogy kirúgásból nincs les. A félkegyelmű azonban idáig nem jut el.

Mikoris a szünidőben a szakértő kinyilatkoztat - ami, szakértőről lévén szó, legalábbis addig legyen értve szentírásként, ameddig egy másik szakértő annak ellent nem mond - a félkegyelmű a következő módon folytatja a közvetítést.

"Nos hallottuk a játékvezetőbizottság elnökének a véleményét, ám ha Van Nistelrooy oly kérdően tekintetta bíróra a gól után, s ha az olasz csapat egy emberként reklamált, akkor csak nem lehet ez ilyen egyértelmű."

Hát akkor csaknem, kedves Viktor. Amiképpen a földön is, kedves Viktor.

4 megjegyzés:

Bouba Diop írta...

Hogy blogunk ereje az egyetértésben és az összehangoltságban vagyon, mi sem mutatja jobban, minthogy Bouba Diop is éppen készült írni Egri Viktor tehetségéről.

Világért sem énekelném ki a sajtot Frédi szájából, s Viktor sem ér annyit, hogy két bejegyzés is szülessék róla, így csak imígyen, egy rövid kommentben emlékezem meg róla.

Törtánt, hogy E. Viktor, a jobb sorsra érdemes riporter az olaszoknak szurkolt, történt, hogy el is vállalta az olasz meccset, s történt, hogy az olaszok csúnyán kiszoptak.

Hogy a bíró csalt, szót se róla, szegény olaszt még az ág is húzza, s ha még Fán Nisztelroj is jobbra, s balra nézett, akkor az már a lesek netovábbja.

Jómagam, ki némi kárörömmel néztem az olasz csapat buktáját, kimondottan jól szórakoztam azon, hogy E. Viktor mennyire szenved. Ám amikor az ősök emlékét, hajdanvolt nagy játékosokat és bírákat gyalázott, Bouba Diopban is felhorgadt az igazságérzet.

E. Viktor ugyanis, miközben azt ecsetelte, hogy miképpen mostan, hajdanában is igaztalanul bántak a bírák szegény macskazabálókkal, azt mondta, hogy két eb-vel ezelőtt is teljesen igazságtalanul állították ki szegény Czámbrottát, s még aztán a tizenegyesek is, melyeket a narancs drogosok aztán szépen kihagytak (szerencsére), legalábbis kétesek voltak. Nos, tudom, hogy azúr szemüvegben azúr az ég, de hát elég idegesítő, hogy szegény olaszok csak úgy kaphatnak ki, hogy a bíró elcsalja nekik a meccset.

A lakótelepen a srácok már nem is tudják, hogy miért hívják a heteskihagyó versenyt Frenk dö Búrnak, régi legendák legendás meccsei. Ami maradt: mai barmok nagy baromságai.

O, Tempora, o Mores!

Névtelen írta...

hat errol sajnos lemaradtam.
ellenben:
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/c/chelsea/7449627.stm

Névtelen írta...

és az a durva h egy nagyváradi román cimbim knézyn tanult meg káromkodni (akutyafáját, ahétszentségit). nos kérdezem én, ki mit tanul meg az egritől?
fred (nem fogadja el a jelszavam)

pb írta...

egri ur nem lesz nepszeru errefele, merthogy a mediterran ganajfocit szereti, tegnap a portugaloknak szurkolt nagyon, pedig nelkule is nyertek volna. sot, egyes hiresztelesek szerint tenyleg nelkule nyertek.