csütörtök, május 03, 2007

Médiabirodalom keresi lelkes igazgatóját

Azt írja mindenki kedvence (zindeksz, as you might have found it out), hogy Széles Gábor nem bírja átcsábítani Bayer Zsoltot a Magyar Nemzettől saját médiabirodalma élére. Szar ügy. Mondjuk én még úgy emlékszem, hogy a Magyar Hírlapot egy a centrumot jobbról közelítő lappá szerette volna tenni Széles, és hát Bayer meg a centrum ugye... Mert Bayer biztos tudna a Nemzeten kívül egy másik lapot is csinálni, de másmilyet nem hiszem.

És akkor most elérkezünk a vicceshez (nem az). Mindig van ez a nyavalygás, hogy balos médiatúlsúly, meg miegymás. De most, hogy 2-2 az állás (a napilapoknál, saját tv-ben 1-1, és akkor az Echo-t nem is számoltuk), sikerül megint elszúrni, mert két tökugyanolyan szarság lesz az eredmény nem is
oly sokára (vagy már most is). És persze repetitio est mater ... (hoppá elragad a hevület), szóval a történelem ismétli önmagát: hogy hívták modern demokráciánk azon miniszterelnökét (elég a monogramja is), akinek kedves mosolygása mellett a két markánsan különböző (mérsékelt, radikális) jobbos napilapot egybeolvasztották (a mérsékelt nevén, a radikális hanghordozásával - of course)?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pénteken elcsíptem Bayer Zsozsit, amint éppen Thürmer Vasököl Gyulával bazsalyog. Kenyérre lehetett őket kenni.

Talán egy balos fordulat? Vagy belülről bomlasztja a HírTévé-MagyarNemzet-tengelyt?