péntek, augusztus 22, 2008

Ludditák


Az Olimpia eseményeinek mélyebb megértése végett hozzuk Leó blogger életének egy morzsáját. Történt, hogy Leó blogger ifjúkorában (jelentősen olimpiai kor alattra kell gondolnunk) igen sok időt töltött az olimpiai sportágnak ugyan nem minősülő, ám mégis úgy technikai és pszichés mint állóképességet igénybevevő Space Invaders nevezetű játék űzésével.


Leó blogger a kerület koronázatlan királya volt akkor, amikor a szomszéd kisfiú is bekérezkedett, hogy ő is megmutatná, mit tud. Derekasan állt helyt, ahogy egy zöldfülűtől elvárható, Leó blogger hegemóniája igen kevéssé volt veszélyeztetve, ám mégis - utólagis - elismerésünket tolmácsolhatjuk a szomszéd kisfiú eredményeinek.


Ambiciózus volt azonban a szomszéd kisfiú, nem érte be azzal, mire hivatott volt. Többet akart. Győzni. (Emberi dolog.) Ebben, az idő jótékony perspektívájából figyelve, Leó blogger professzionalizmusa is meggátolhatta. Másrészt viszont, amikor a szomszéd kisfiú sokadszorra akadt fent az X. pálya horgán, nos ő akkor toppantott, csapott, csapkodott és a következő örökérvényű sportigazságot hagyta reánk:


"Csal a gép!"

1 megjegyzés:

Leo írta...

:o))) Emlékek!!! :) A történet egyébként teljesen hiteles! (Bár a filológiai pontosság kedvéért, a masina egy Sinclair Spectrum volt, s azon Space Raiders-nek hívták a Space Invaders átiratot. :) )
Leo