szombat, augusztus 18, 2007

Terítéken az izraeli Napló

Illetve neten, és persze nem az, csak izé. Szóval elindult a Haarec netes tv-je, persze ez is túlzás, mert napi két anyag kerül fel egyelőre:

- egy 3-4 perces hírösszefoglaló, amit nyilván azon analfabéták számára találtak ki, akiknek megterhelő ugyanazt elolvasni, de, mint tudjuk, ilyen embertársaink aránya folyamatosan nő,


- meg egy 2 perces kis színes, igazi Napló stíl. Egy évvel a libanoni háború után tök sok gyerek születik arrafele. (Kórházi apolónő: az embereknek kellett kb. 3 hónap, amíg összeszedték magukat. Pedig az lett volna a vicces, ha pont 9 hónapra. Gimnáziumi irodalomtanárom, aki imádott enyhén erotikus anekdotákat mesélni, egyik kedvenc sztorija az volt, hogy egy nagy New York-i áramszünetre 9 hónappal megugrott a születések száma, mert ugye mit csinál az ember, ha fél.) Az egy fokkal érdekesebb, hogy a turisztikai minisztérium ráunt arra, hogy modellekkel meg focimeccseken vaó hirdetéssel reklámozza Izraelt, és most abban (is) nyomulnak, hogy "extrémbiciklistáknak" való utat alakítanak ki, amivel az egész országot be lehet járni.

Szóval elég bénácska még az "adás", de már nagyon várjuk, hogy mondjuk a JPost valami kemény jobbos mogyorózással válaszoljon vagy a ynetnews végre behozza az igazi izraeli bulvárt az arra a neten kiváncsi tömegek számára.

Nincsenek megjegyzések: