kedd, augusztus 21, 2007

A pénzügyminiszter tésztagyára


Oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy még a pénzügyminiszternek is volt egy tésztagyára. A miniszter is elaljasult és kiadta a tésztagyárat egy cégnek. Na és most figyeljenek: a tésztagyárat bérlő cég támogatott egy fesztivált, amit az elaljasult pénzügyminiszter elaljasult kölkei, mit kölkei, inkább porontyai, sőt mi több: fattyai, szerveztek. És tudják mit? A fesztiválon a biztonságért egy biztonsági cég felügyelt a biztonságért. Ez már az aljasság netovábbja, különösen úgy, hogy tudvalévő, hogy ennek a biztonsági cégnek egy munkatársa korábban pénzért - és nem biztos, hogy számla ellenében (a történet itt homályos egy picit) - sétáltatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Totó nevű kutyáját, akivel az aljas, az egész országot befolyása alá hajtani kívánó, olajszőkítő, ex-KGB-s orosz elnök, Vlagyimir Putyin is komolyabb barátságot ápol.

Hát, megnéztem a Hír TV tényfeltáró riportmagazinjának adását, ahol tények tárultak fel, aljasság szökött fel az ismeretlenből, s ahonnan e szövevényes ügy egész hátterét meg lehetett ismerni. Sajnos olyan részletességgel, hogy hevenyészett összefoglalóm meg sem közelítheti a kívánt aprólékosságot, az aljas összefonódásoknak olyan nüanszaira, mint hogy a pénzügyminiszter fiai által kizsigerelt áldozat kivel is veszett össze azon, hogy mennyi kecsapot kell tennünk a hamburgerbe, nem emlékezhetünk, viszont emlékezünk a lényegre, hogy tudniillik akivel összeveszett a kizsigerelt, az bizony egy MSZP-közeli büfés.

Nézi az ember a tévét, mondják neki, hogy itten aljasság van, annak is a netovábbja, de az ember nem látja, amit látnia kell.

Mert a riporter a következőt látta bele kandikamerás felvételekbe:
A pénzügyminiszter két fia szervezett egy fesztivált. Az egyik büfés nem adta oda a védelmi pénzt, egész pontosan 300000 Ft-ot, mire a Veres fiúk által irányított erőszakszervezet, bezáratta a hamburgerfalodát. No, meg a részletek, melyek ugyan nem bizonyítanak, de annyira klappolnak, hogy már-már kinyilatkoztatnak. Aljas, nemde?

Ehhez képest én a következőt láttam:
A rendezvény szervezője közli az egyik büféssel, hogy a rendezvényen akkor árulhat, ha fizet neki 300000 Ft-ot, ez ennyibe kerül. A büfés valami tavalyi balhéról bazsevál, és mondja, hogy nincs pénze. Meg azt is mondja, hogy ő egész évre bérelte a strandon a standot. Aljas? Hát, nem is tudom, nyilván akad egy kézenfekvő magyarázat: a strand kötött egy szerződést a büféssel egész évre, és kötött egyet a rendezvényre a szervezőkkel. Nyilván, ilyenkor óriási hasznot zsebel egy büfé, egy nagy tömeg hajnalig iszik, s ezért a szervezők külön bérleti díjat kérnek. A büfés szerint az ő szerződése erősebb a stranddal, mint amit a Veres fiúk kötöttek. Ennyi, polgári peres eljárás, balul sikerült üzleti ügy.

A Hír TV őszinte sajnálatára nemcsak az aljas rendőrség nem indított nyomozást, de még a megszeppent büfés is visszakozott, sőt azóta a Veres fiúk is megszólaltak az ügyben. Az oknyomozó újságírás szép és jó, az oknyomozó újságírás hasznos. Magyarországon is jó lenne, ha lenne, vagy legalábbis picit több lenne. Ha jól értem, az első lépéseket már meg is tette az ellenzéki hírcsatorna: szépen bekamerázták a mocskos komcsikat. Már csak kéne egy újságíró, aki elválasztja az ocsút a búzától. Hol aljasság van, ott aljasság van, miként a költő is mondotta, de vajon van-e aljasság?

Hej, ha én bérelném a pénzügyminiszter tésztagyárát. Én biza kétszer is meggondolnám, hogy mit mondok a sarki presszóban, vagy hogy szedjek-e védelmi pénzt a nyírbátori büfésektől.

Nincsenek megjegyzések: