szerda, december 03, 2008

Pozitiv diszkriminacio

Tegnap a Memphis Tigers kosarcsapata 100:61-re siman legyozte a Marist Red Foxes-t. A meccsen semmi kulonos nem tortent, a Memphis mindenkinel jobb, buntetot dobni meg mindig nem tudnak.

3 perccel a vege elott azonban John Calipari cserere szanta el magat, ami persze nem olyan meglepo, hiszen amugy is idegesitoen sok a csere kb. a nyolcvanadik masodperctol. A cserejatekos, ha mar jo elore tudja, hogy be fog jonni, a felpalyanal a partvonal melle lecsucsul es varja, hogy szabalytalansag, kosar vagy idokeres legyen, vagy valami mas miatt felbeszakitsak a merkozest. Preston Laird is szepen lecsucsult, amire a stadion felrobbant. Preston Laird a MemphisTigers egyetlen feher jatekosa (van egy latino is), freshman, mellesleg helyi. Az elso meccsen jatszott kb 50 masodpercet, a masodikon annyit se.

Eloszor azzal vetette magat eszre, hogy faltolt. Orult ovacio. Aztan egy tamadasnal betoressel probalkozott (tapsivihar), de sajna az ellenfel fekai is sokkal magasabbak nala, szoval passzolni kellett. Innentol a tamadasoknal a diakszektor borszinre valo tekintet nelkul egy emberkent orditotta, hogy "To the white boy!". Akit a kovetkezo betoresekor lefaltoltak. 2 bunteto. Es mind a ketto csont nelkul. Sot! Az utolso elotti tamadasnal egy harompontos csont nelkul. Orjonges, orjonges.

Prston Laird 5 ponttal, 100 szazalekos doboteljesitmennyel, blokk es lepattano nelkul zarta a tegnapi meccset.

(Preston Lairdrol sajnos a google nem tudott kepet fellelni. A Tigers honlapjan sincs egy darab se.)

Nincsenek megjegyzések: