szombat, december 22, 2007

Tekintet nélkül

Direkt nem olvastam el a kritikákat, bár a lead-ekből láttam, hogy jó szar lett. Ma megnéztük. A West Endben mindenesetre a hosszú reklámblokk után kiírták, hogy korhatárra való tekintet nélkül (ami persze értelmetlen) megtekinthető, majd jött a kiemelt rövid reklámblokk valamelyik férfimagazin nénis címlapjaival. Láttad a néniket? - kérdezte Panka. Szerencsére elkezdődött a film.

Ami tényleg szar. Az egészban az a bosszantó, hogy "csak" a dialógokal van baj, de azokkal nagyon. A történet szerintem okés (mondjuk a (majdnem) vége az kicsit bénára sikerült, de sebaj), a rajz szintén (ott talán pont az eleje, a dzsungeles rész a kivétel - az olyan marszupilamis, ha mond ez valakinek valamit). De az nagyon durva, hogy szinte kizárólag szóviccek vannak a filmben, azok is a rosszabb fajtából. (Jellemző, hogy a patkányok szövegei a legjobbak, amikről Ternovszky is nyilatkozta, hogy a szinkronszínészek sokat improvizáltak.)

És ami még idegesítő: a sok filmes utalás. Akár az első részre, akár más filmekre. Egy egész estés film bírjon már el 85 percet egymaga.

Nincsenek megjegyzések: